Inlämning och transport

 

Instruktioner
Klicka på någon av de orange punkterna för att få närmare information om inlämningsstället. Zooma på kartan för att få upp alla våra inlämningsställen på den aktuella orten för din sökning. Om ni inte ser prickarna, gå till verkyg i er webbläsare, internetalternativ och välj ta bort och "temporära Internetfiler".
Det kan finnas fler inlämningsställen på din ort, använd plus- och minusknapparna på kartan för att zooma. Besök hjälpsidan för fler instruktioner.

Eurofins logistikerbjudande

Eurofins har ett heltäckande transporterbjudande. Eurofins har ett tätt samarbete med DHL där vi kontinuerligt utvecklar och förbättrar vår logistik. Det finns det ett par viktigt saker du behöver vara medveten om innan du bokar en transport.

Beroende på ditt behov kan du välja mellan tre transporttjänster:

Generella regler för transporter

Förpackning/emballering

  • Samtliga prover måste vara emballerade och klara för transport vid såväl inlämning som upphämtning.
  • Förpacka proverna omsorgsfullt då det under en logistikkedja hanteras många gånger och i många fall maskinellt.
  • Om proven behöver kylförvaras ska de emballeras på ett sådant sätt att kravställd temperatur hålls tills det att proverna ankommer till Eurofins laboratorium.

Helger, röda dagar och övriga avvikelser

Följande dagar kan vi tyvärr inte ta emot dina prover eller erbjuda transport:

Provtagning

  • Mikrobiologiska vattenprover bör provtas efter kl 10:00 så att analys kan påbörja inom de tidskrav som ställs av Livsmedelsverket.

Transportalternativ

Inlämning

Genom att använda något av Eurofins inlämningsställen- Same Day Entry Points (SEP), lämnar du in proverna när det passar just dig, se adresser och öppettider i kartan ovan

Våra SEP inlämningsställen ligger strategiskt placerade så dina prover snabbt och säkert kommer in i Eurofins transportsystem och på så sätt når labbet samma kväll.

Same Day

Denna tjänst används för prover som skall nå labbet snabbt t.ex. mikrobiologiska vattenprover eller prover som skall ha IL analyser.

Same Day bokas före kl. 09.00 och upphämtningen sker mellan kl. 12.00 - 16.00 samma dag. Denna tjänst har en leveranssäkerhet på över 99%.

Proverna ankommer då laboratoriet samma kväll.
För vissa orter i Norrland kan hämtningstider variera beroende på flygtider.

Standard

Genom att boka din hämtning via Eurofins ger vi dig möjligheten att, på DHL´s villkor, på ett enkelt sätt kunna nyttja DHL´s pakettjänster med en leveranssäkerhet på över 97%.

Ett paket som skickas som ett standardpaket anländer Eurofins inom 48 timmar, beroende på avsändningsort. Denna tjänst är bäst lämpad för prover som inte måste ansättas inom en viss tid från provuttag.

Genom att använda tilläggstjänsten G7 levereras godset till Eurofins innan kl. 07.30 nästkommande arbetsdag. Denna tjänst används för prover som bör ansättas inom 24 timmar från provuttag.  Bokningen görs senast kl. 12.00 samma dag och hämtningen sker normalt mellan kl. 13.00 - 16.00. Lokala avvikelser kan dock förekomma varför det alltid är bra att kontrollera vilka tider som gäller hos just dig. Detta gör du enklast genom att klicka på tidtabell. Om man använder någon av standardtjänsterna får man per automatik adressetiketter och kvittenslistor mejlade till sig samma morgon som hämtningen skall ske.
För kunder i inlandet mellan Gävle och Sundsvall, norr om Sundsvall och vissa glesbygdsorter gäller Postens Expresspaket alternativt Same Day.

Skicka in prover i egen regi

Ni kan självklart välja att använda andra transportörer för att skicka in era prover till Eurofins. Viktigt att tänka på då är att man skickar proverna till besöksadressen och att man använder sig av en tjänst med utkörning (OBS! Använd EJ rekommenderad försändelse). Eurofins kan EJ ta emot paket på lördagar och söndagar.

Om ni använder en extern transportör tar Eurofins ej ansvar för att proverna levereras till oss i tid utan detta blir en uppgörelse mellan er som kund och den externa transportören. Eurofins rekommenderar varken annan transportör eller tjänst. Att använda något av Eurofins transporterbjudande innebär minst risk för leveransproblem.

Klicka på det labb du vill skicka till för att få fram rätt leveransadress du vill skicka till.

Transportbokning

Vill du boka transport, eller har frågor om pris och transporttjänster kontakta din kundsupport. Ha gärna ditt kundnummer och adressuppgifter redo.

Uppdaterad av: dhp42
Senast uppdaterad: den 13 augusti 2014