JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> Flera utbrott av histaminförgiftning i EU de senaste månaderna

Flera utbrott av histaminförgiftning i EU de senaste månaderna

Sidebar Image

Tonfisk

I början av augusti rapporterades att personer i Italien, Frankrike, Kroatien, Polen och Danmark insjuknat i histaminförgiftning. I flera fall har källan spårats till spansk tonfisk. I Spanien insjuknade i maj i år över hundra personer.

EG-förordning nr 2073/2005 om mikrobiologiska kriterier för livsmedel anger gränsvärden för histamin i fiskprodukter.

Eurofins erbjudande

Vi erjuder analyser för histamin. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Eurofins säljorganisation, livsmedel

salj.livsmedel@eurofins.se

Läs mer

Eurofins hemsida - livsmedel

Artikel i FoodQualityNews (Engelska)

Livsmedelsverket om histamin