JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> Halten dioxin i ekologiska ägg bör åtgärdas

Halten dioxin i ekologiska ägg bör åtgärdas

Sidebar Image

 

Eurofins erbjuder ackrediterade analyser av Dioxin och PCB i ägg

Enligt Livsmedelsverkets kontroller redan 2004 konstaterades att halterna dioxin i ekologiska ägg är högre än konventionella ägg. Man har nu gjort en ny kontroll och ser då en fortsatt ökning av halterna. Trots att resultaten inte är över gällande gränsvärden uppmanar Livsmedelsverket ändå branschen att kontrollera orsaken och vidta åtgärder för att sänka halterna dioxin.

Dioxin förekommer i alla animaliska livsmedel, men i ekologiska ägg finns högre halter än i konventionella ägg. Dioxin är skadligt på lång sikt. Orsakerna kan vara flera, det kan vara ämnen i fodret, det kan vara stallmiljön eller utemiljön som bidrar till att dioxin finns i äggen.

Eurofins erbjudande

Eurofins erbjuder ackrediterade analyser av dioxiner, PCB och dioxinliknande PCB .

Vi erbjuder utöver detta ett brett utbud av kemiska och mikrobiologiska analyser samt kontroller av produkters ursprung, sammansättning och innehåll. Vi erbjuder analyser av livsmedel, foder, vatten etc.

Eurofins kan hjälpa er med riskbedömningar och tillsammans sätter vi upp ett egenkontrollprogram skräddarsytt utifrån era råvaror och produkter.

Kontakta oss för mer information

Eurofins säljorganisation, livsmedel salj.livsmedel@eurofins.se

Läs mer:

Eurofins hemsida om dioxiner