JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> Motsvara de skärpta livsmedelskraven med Eurofins analyser

Motsvara de skärpta livsmedelskraven med Eurofins analyser

Sidebar Image

Matfusk

1 januari 2018 träder FSSC 22000 version 4 i kraft. I och med det skall alla revisioner ske mot den uppdaterade versionen. Den innebär skärpta krav på flera områden. Förändringarnas fokus ligger bland annat på förebyggande åtgärder kring matfusk - förfalskning, styrning av allergener, övervakning av processmiljön samt märkning av produkter.

Matfusk - ett fortsatt bekymmer

På senare år har flera fall visat hur hårt matfusk kan slå mot ett varumärke som blir utsatt. För livsmedelsföretag blir det allt viktigare att värna om sitt namn och skydda det mot de ökade nivåerna av livsmedelsbedrägerier.

Redan 2015 skärpte BRC Food version 7 upp sina krav vad gäller redlighet. Den nya versionen av FSSC 22000 som träder i kraft efter årsskiftet innebär även den strängare krav gällande riskbedömning för att identifiera potentiella sårbarheter i organisationen och arbeta med förebyggande åtgärder. Verktyg som sårbarhetsanalys, leverantörshantering och provtagning är centrala för att få kontroll på hela produktionskedjan.

Hur kan vi hjälpa dig?
Med hjälp av Eurofins redlighetsanalyser blir det enklare att utesluta att era råvaror och produkter utsätts för någon form av bedrägeri. Vi erbjuder ett flertal analyser inom redlighet, exempelvis artbestämning, kontroll av produkters äkthet och ursprung samt kontroller av produkters sammansättning. Vi erbjuder dessutom allergenanalyser med ELISA- och PCRteknik samt kontroller för korrekt märkning av produkter – label check.

Kontakta oss så berättar vi hur Eurofins kan hjälpa er att leva upp till de skärpta kraven och på så vis värna om er konkurrenskraft och skydda era varumärken.

salj.livsmedel@eurofins.se

Mer information
Redlighet

FSSC

IP Livsmedel