JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> Screeninganalys för Artbestämning i örter, kryddor, te och andra vegetabiliska produkter

Screeninganalys för Artbestämning i örter, kryddor, te och andra vegetabiliska produkter

Sidebar Image

Eurofins har sedan tidigare screeningmetod för processade kött- och fiskprodukter. Nu lanserar vi även Next Generation Sequencing, för artbestämning av kryddor, örter, te och andra växtbaserade livsmedel.  Det är ett unikt test som innebär att vi förutsättningslöst kan bestämma ingående arter i ditt provmaterial.  I en enda analys kan vi bestämma vilka de ingående arterna är utan att nödvändigtvis i förväg känna till vilka förväntade arter provet ska innehålla.

Metodiken bygger på artidentifiering via DNA, det är en semikvantitativ metod. DNA finns i alla växter/organismer och kan användas för att bestämma arten.

Vi kan testa på olika matriser så som färska, torkade, malda och processade produkter.

Teknisk/Praktisk information:

Den normala svarstiden för analys med NGS är 14 dagar. Minsta provmängd vi behöver är 20 g. Provet skickas till Eurofins Food & Feed Testing Sweden AB, Sjöhagsgatan 3 Port 2, 531 40 LIDKÖPING.

Länk till produktblad

Kontakta gärna oss på Eurofins så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Eurofins säljorganisation, livsmedel
salj.livsmedel@eurofins.se