JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> Vi rustar dig för allt tuffare redlighetskrav

Vi rustar dig för allt tuffare redlighetskrav

Sidebar Image

Matfusket är ett snabbt växande problem i livsmedelsbranschen och det berör alla led i kedjan; från leverantörer till producenter och detaljister. Ingen kommer undan ansvar och redlighet har blivit ett begrepp som alla måste förhålla sig till och ha en plan för.

Att ha full kontroll över äkthet, ursprung och innehåll är en förtroende- och konkurrenskraftsfråga för livsmedelsföretagen.

Sedan 1 juli 2015 har BRC Food version 7 skärpt upp sina krav vad gäller redlighet. Nu adresserar nästa stora globala livsmedelsstandard matfuskproblematiken. I januari 2018 träder FSSC 22000 version 4 i kraft med sina skärpta krav gällande redlighet. I kapitel 2.1.4.6 Food Fraud prevention säger man att företag ska genomföra en riskvärderingsbedömning, man ska ha rutiner för förebyggande åtgärder samt att man har en årlig uppföljande revision över sitt arbete.

Eurofins erbjudande

Med hjälp av Eurofins redlighetsanalyser blir det enklare att utesluta att ni utsätts för någon form av bedrägeri eller fusk gällande de råvaror och produkter ni hanterar. Vi erbjuder en lång rad analyser av redlighetskaraktär, som exempelvis artbestämning, kontroll av produkters äkthet och ursprung men även kontroller av produkters sammansättning.

Kontakta oss, så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att bevara konsumenternas förtroende och värna ditt varumärke.

Eurofins säljorganisation, livsmedel
salj.livsmedel@eurofins.se

Läs mer:
FSSC 22000 homepage
BRC Global Standard Food Safety - homepage
BRC version 7 - PDF
Betänkande om livsmedelskrisen, bedrägerier i livsmedelskedjan och kontrollen över detta (2013/2091(INI))
Eurofins hemsida om redlighet