JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> Åtgärdsnivåer för akrylamid i livsmedel

Åtgärdsnivåer för akrylamid i livsmedel

Sidebar Image

Akrylamid bildas vid kraftig upphettning, genom ugnsbakning, fritering och rostning, av stärkelserika livsmedel som bland annat potatischips, pommes frites, kaffe, bröd och frukostflingor. Akrylamid är klassat som ett cancerframkallande ämne. I april i år började EU:s nya regelverk för akrylamid i livsmedel att gälla, som innebär att livsmedelsföretagen har åtgärdsnivåer att förhålla sig till.

Eurofins erbjudande

Eurofins har en lång och gedigen erfarenhet av akrylamidanalyser. Har du ett behov av analys av akrylamid, eller vill du ha mer information, kontakta din säljare på Eurofins eller salj.livsmedel@eurofins.se.

Läs mer

Kommissionens förordning (EU) 2017/2158 om fastställande av förebyggande och reducerande åtgärder och av åtgärdsnivåer för att minska förekomsten av akrylamid i livsmedel

Eurofins – Akrylamid

Nya regler för att minska akrylamid i maten har röstats igenom av medlemsländerna i EU

Eurofins ökar kapaciteten för akrylamidanalyser

Akrylamid