Miljö & Vatten >> Nyheter - Miljo >> Eurofins sänker provvolymen och introducerar nya PFAS paket för ”orena” vatten

Eurofins sänker provvolymen och introducerar nya PFAS paket för ”orena” vatten

Sidebar Image

Nyligen informerade vi om att vi har minskat den önskade volymen för våra PFAS paket för naturliga vatten. Som ytterligare ett steg i vår metodutveckling introducerar vi nya paket för ”orena” vatten som avlopp-, lak- och processvatten. För dessa matriser kommer endast 2x100ml att behövas. Analysen är ackrediterad och rapporteringsgränserna (LOQ) ledande för denna typ av vatten, 1 ng/l för de flesta ämnen. 

Tillgängliga paket matchar de som idag finns för naturliga vatten och även priserna är de samma.  Detta gäller dessutom svarstiderna som är 5 arbetsdagar som standard, och express kan beställas på 3 arbetsdagar. Förutom paket går det att beställa enskilda substanser vid behov. Dessutom finns möjlighet att kombinera paketen med ett antal ”nya” PFAS som (A)DONA, F-53B och PFECHS som nu kan erbjudas. Som tidigare rekommenderar vi att enbart flaskor levererade av Eurofins används.

Nya paket för ”orena” vatten:

Paket

Kod

PFOS+PFOA

PLWN9

PFAS 11

PLWPL

PFAS 25

PLW9M

PFAS 33

PLWXZ

Det är dessa paket som rutinmässigt kommer att registreras vid beställning av PFAS i de aktuella matriserna. Mer information om utbudet som ämnen, LOQ mm finns att tillgå i vår analyskatalog online. Flaskor kan beställas kostnadsfritt på vår hemsida. Notera att det är enbart för ”orena” vatten som 2x100ml räcker, i övrigt önskas 2x250ml och för PFOS med LOQ 0.039 ng/l (LW13X), 2x500ml. Flaskor och volymer för TOP (total oxidizable precursor) analys påverkas inte.

Kontakta Eurofins experter!

Frågor om PFAS kan besvaras av Patrick van Hees: tfn 010-490 8151, e-mail: patrickvanhees@eurofins.se eller Needa Shaheen: tfn 010-490 8150, e-mail: needashaheen@eurofins.se