Radon >> Nyheter - Radon >> SVT uppmärksammar hälsofaran med radon i bostäder

SVT uppmärksammar hälsofaran med radon i bostäder

Sidebar Image

I programmet Dold på SVT uppmärksammas de hälsofaror som är direkt relaterade till exponering av radon. Enligt den svenska regeringens miljömål ska alla bostäder och offentliga miljöer vara radonsäkrade innan 2020. Radonsäkrade innebär att radonmätningar och eventuella åtgärder ska vara genomförda.

 

All radoninventering börjar med att man gör en mätning av eventuell radonförekomst. Inom Eurofins Radon har vi över 25 års erfarenhet av att analysera radon i både inomhusmiljö och i mark. Vi erbjuder kompletta paket för radonmätningar, både kort- och långtidsmätningar. All vår analysverksamhet sker på vårt specialistlaboratorium i Luleå, som är ett SWEDAC-ackrediterat laboratorium.

 

Du beställer enkelt radonanalyser via webshop som du hittar här https://radon.eurofins.se/sv-se/products , och därefter levereras paketen till önskad leveransadress. Alla paket är kompletta med radondetektorer och utförlig beskrivning för hur man går till väga.

 

Ytterligare information finns här och du når våra radonexperter på 010- 490 84 80 eller info.radon@eurofins.se.

 

Inslaget om radon börjar ca 17 minuter in i programmet och kan ses via denna länk på SVT Play . Programmet sändes 2017-05-02.