JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Sverige >> Nyheter >> PFAS uppdatering av undersökning- och åtgärdsportalerna

PFAS uppdatering av undersökning- och åtgärdsportalerna

Sidebar Image

I ett projekt som pågått närmare ett år har dessa två web-baserade portaler med SGF (Svensk Geoteknisk Förening) som huvudman uppdaterats med ny och utökad information om PFAS. Portalerna avser att ge övergripande sammanställningar över den kunskap som finns och därmed bidra till att lämplig metodik används vid efterbehandling av förorenade områden. PFAS delen på de två, delvis sammanlänkade, portalerna har växt och består nu av nio områden som bla täcker struktur, egenskaper, undersökningar, åtgärder och analysmetoder.

Till arbetsgruppen, ledd av Envifix och Ramböll, har funnits en referensgrupp som har granskat och diskuterat det nya innehållet. I denna referensgrupp har Patrick van Hees på Eurofins ingått tillsammans med representanter från SGI, SGU, SLU, Länsstyrelserna, Naturvårdsverket (Swe-EPA), Envytech och ECT2.

De uppdaterade hemsidorna ger en värdefull ”referenspunkt” för information om PFAS och förorenade områden. Dessutom finns många referenser till andra dokument med ytterligare beskrivningar. Vi hoppas att sidorna kommer att få många besökare!

Länk till portalerna: https://www.fororenadeomraden.se/index.php/aemnen/pfas

Kontakta Eurofins experter!

Patrick van Hees kan kontaktas via e-mail: patrickvanhees@eurofins.se.
Allmänna frågor om PFAS kan besvaras av vår analytiska rådgivningstjänst som nås via kundsupporten, 010-490 8110 eller e-post: SpecialBUMiljo@eurofins.se