JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> PFAS hittat i ekologiska ägg

PFAS hittat i ekologiska ägg

Sidebar Image

PFAS har hittats i ekologiska äggulor. Särskilt barn som äter mycket ekologiska ägg är i riskgruppen. Ämnena överförs med största sannolikhet via fiskmjöl som ingår i fodret till hönsen. Det visar en studie från DTU Food Institute som gjorts i samarbete med det danska veterinär- och livsmedelsverket.

Ämnena överförs med största sannolikhet via fiskmjölsfoder. Misstanken för fiskmjölet uppstod på grund av att man hittat en mycket enhetlig koncentration och sammansättning av PFAS-föreningar i stora besättningar som använder ekologiskt foder.

Läs artikeln i sin helhet (danska) https://www.food.dtu.dk/nyheder/pfas-fundet-i-oekologiske-aeg?id=b711b58b-c876-4318-9521-fcbee2b670a2