Tjänster >> Miljö och Vatten >> Provinlämning Miljö och Vatten

Provinlämning

Sidebar Image

Eurofins erbjuder enkla, snabba och effektiva logistiklösningar i hela Sverige. Här finns information om de tjänster vi erbjuder och vad som är viktigt för dig som kund att veta om hur man hanterar gods och transporter.

Vill du boka transport, eller har frågor om pris och transporttjänster kontakta vår kundsupport 010-490 81 10, info.environment@eurofins.se.

Eurofins inlämningsställen Upphämtning av prov Lämna in prov i egen regi
När prov lämnas på våra inlämningsställen anländer de till laboratoriet samma dag. Med hjälp av våra logistikleverantörer kan prov hämtas upp direkt hos dig som kund, oavsett var i Sverige du befinner dig.  Prover kan skickas till Eurofins i egen regi men i första hand rekommenderas Eurofins logistiklösningar. 

Förpackning/emballering

  • Samtliga prover måste vara emballerade och klara för transport vid såväl inlämning som upphämtning.
  • Förpacka proverna omsorgsfullt då det under en logistikkedja hanteras många gånger och i många fall maskinellt.
  • Om proven behöver kylförvaras ska de emballeras på ett sådant sätt att kravställd temperatur hålls tills det att proverna ankommer till Eurofins laboratorium. Alla vatten ska kylförvaras.  
  • Dricksvattenprover bör provtas efter kl 10:00 så att analys kan påbörjas inom de tidskrav som ställs av Livsmedelsverket.

Transportfria dagar

I dokumentet ”Transportfria dagar” anger vi de dagar vi tyvärr inte kan ta emot dina prover eller erbjuda transport. Du hittar dokumentet på sidan med våra inlämningsställen

Transportbokning

Vill du boka transport, eller har frågor om pris och transporttjänster kontakta vår kundsupport 010-490 81 10, info.environment@eurofins.se.

Upphämtning av prover

Upphämtningstjänten Same Day används för de prover som skall nå labbet snabbt. Proverna anländer till laboratoriet samma dag som de hämtas. Same Day bokas före kl. 09.00 och proverna skall vara emballerade och klara för avhämtning från kl. 12.00. Upphämtning sker därefter mellan kl. 12.00 - 16.00 samma dag. Proverna ankommer då laboratoriet samma kväll. Adressetiketter och kvittenslistor skickas via mejl samma morgon som hämtningen skall ske. För vissa orter i Norrland kan hämtningstider variera beroende på flygtider. Vid önskemål om andra upphämtningstider kontakta vår kundsupport för kostnadsförslag.

Skicka in prover i egen regi

Ni kan välja att använda andra transportörer för att skicka in era prover till Eurofins. Skicka då proverna till besöksadressen och använd en tjänst med utkörning (OBS! Använd EJ rekommenderad försändelse). Eurofins kan ej ta emot paket på lördagar och söndagar. Om ni använder en extern transportör tar Eurofins ej ansvar för att proverna levereras till oss i tid utan detta blir en uppgörelse mellan er som kund och den externa transportören.

Prov för analys av PCB i olja eller fog som skickas från södra Sverige (söder om Karlstad och Linköping) måste skickas i egen regi till Eurofins Pegasus i Uppsala. Skickas som brev till Eurofins Pegasus Box 97, 751 03 UPPSALA eller som paket till Rapsgatan 21, 754 50 Uppsala.