Eurofins Sverige >> Kontakta oss >> Provinlämning

Provinlämning

Sidebar Image

Instruktioner

Klicka på någon av de orange punkterna för att få närmare information om inlämningsstället. Zooma på kartan för att få upp alla våra inlämningsställen på den aktuella orten för din sökning. Om ni inte ser prickarna, gå till verktyg i er webbläsare, internetalternativ och välj ta bort och "temporära Internetfiler".

När ni kommer in på något av våra inlämningsställen säger ni att det är prover som ska till Eurofins. Då tar personalen på inlämningsstället hand om väska/emballage och sätter på en fraktetikett. Det finns även en lista där ni signerar med namn/företag och datum.

OBS! Prover till Eurofins Agro (grovfoder, kraftfoder, blötfoder, jord, gödsel, plantor och siktprov) kan inte lämnas in vid nedan inlämningsställe utan skickas till Eurofins Agro Testing Sweden AB, Estrids väg 1, 291 65 KRISTIANSTAD. 

 

 

Eurofins transporterbjudande

Eurofins har ett heltäckande transporterbjudande som vi jobbar för att utveckla tillsammans med våra samarbetspartners. På den här sidan finner du information om de tjänster vi erbjuder och vad som är viktigt för dig som kund att veta om hur man hanterar gods och transporter. Har du som kund förslag på hur vi kan förbättra våra transporter, tveka inte att höra av dig till oss! 

Generella regler för transporter

Förpackning/emballering

  • Samtliga prover måste vara emballerade och klara för transport vid såväl inlämning som upphämtning.
  • Förpacka proverna omsorgsfullt då det under en logistikkedja hanteras många gånger och i många fall maskinellt.
  • Om proven behöver kylförvaras ska de emballeras på ett sådant sätt att kravställd temperatur hålls tills det att proverna ankommer till Eurofins laboratorium.

Helger, röda dagar och övriga avvikelser
Följande dagar kan vi tyvärr inte ta emot dina prover eller erbjuda transport:

Provtagning

  • Mikrobiologiska vattenprover bör provtas efter kl 10:00 så att analys kan påbörja inom de tidskrav som ställs av Livsmedelsverket.

Transportalternativ

Inlämning
Genom att använda något av Eurofins inlämningsställen- Same Day Entry Points (SEP), lämnar du in proverna när det passar just dig, se adresser och öppettider i kartan ovan.

Våra SEP inlämningsställen ligger strategiskt placerade så dina prover snabbt och säkert kommer in i Eurofins transportsystem och på så sätt når labbet samma kväll.

Informera inlämningsstället om att proverna ska till Eurofins, så förser de dig med fraktetiketter. 

Same Day
Denna tjänst används för våra rutinprover men även för prover som skall nå labbet snabbt t.ex. mikrobiologiska vattenprover eller prover som skall ha IL analyser.

Same Day bokas före kl. 09.00 och proverna skall vara emballerade och klara för avhämtning från kl. 12.00. Upphämtning sker därefter mellan kl. 12.00 - 16.00 samma dag. Proverna ankommer då laboratoriet samma kväll.

För vissa orter i Norrland kan hämtningstider varieraberoende på flygtider.

Standard
Genom att boka din hämtning via Eurofins ger vi dig möjligheten att, på DHL´s villkor, på ett enkelt sätt kunna nyttja DHL´s pakettjänster.

Ett paket som skickas som ett standardpaket anländer Eurofins inom 48 timmar, beroende på avsändningsort. Denna tjänst är bäst lämpad för prover som inte måste ansättas inom en viss tid från provuttag.

Bokningen görs senast kl. 12.00 samma dag och hämtningen sker normalt mellan kl. 13.00 - 16.00. Lokala avvikelser kan dock förekomma varför det alltid är bra att kontrollera vilka tider som gäller hos just dig. Detta gör du enklast genom att klicka på tidtabell. Om man använder någon av standardtjänsterna får man per automatik adressetiketter och kvittenslistor mejlade till sig samma morgon som hämtningen skall ske.
För kunder i inlandet mellan Gävle och Sundsvall, norr om Sundsvall och vissa glesbygdsorter gäller Postens Expresspaket alternativt Same Day.

Skicka in prover i egen regi
Ni kan självklart välja att använda andra transportörer för att skicka in era prover till Eurofins. Viktigt att tänka på då är att man skickar proverna till besöksadressen och att man använder sig av en tjänst med utkörning (OBS! Använd EJ rekommenderad försändelse). Eurofins kan EJ ta emot paket på lördagar och söndagar.

Om ni använder en extern transportör tar Eurofins ej ansvar för att proverna levereras till oss i tid utan detta blir en uppgörelse mellan er som kund och den externa transportören. Eurofins rekommenderar varken annan transportör eller tjänst. Att använda något av Eurofins transporterbjudande innebär minst risk för leveransproblem.
Klicka på det labb du vill skicka till för att få fram rätt leveransadress du vill skicka till.

Transportbokning
Vill du boka transport, eller har frågor om pris och transporttjänster kontakta din kundsupport. Ha gärna ditt kundnummer och adressuppgifter redo.

Kontakt

Kontakta Environment
Kontakta Livsmedel
Kontakta Lantbruk