📆 Datum: Fredag 7 november
⏰ Tid: 10:00-11:00
Nya studier visar att PFAS-ämnet trifluorättiksyra (TFA), en nedbrytningsprodukt av flera fluorerade ämnen, förekommer i betydande halter i livsmedel och drycker. Trots att TFA inte klassificeras som bioackumulerande har det visat sig kunna anrikas i växter och därmed i växtbaserade livsmedel.
PAN/Global 2000 rapporten, The Forever Chemical in Our Daily Bread, från i somras fick stort genomslag och visade på höga TFA halter i bröd och mjölprodukter. Begreppet ”PFAS pesticider” är också kopplat till TFA, då TFA kan bildas som en en nedbrytningsprodukt av dessa bekämpnings-medel kan brytas ner och bilda substansen.
Anrikningen i livsmedel tillsammans med ökande halter i miljön har medfört stort fokus i forskningen och hos myndigheter, och är ett exempel på hur ny kunskap om PFAS-ämnen kontinuerligt förändrar riskbedömningar och lagstiftning för denna ämnesgrupp.
I webinaret presenterar vi aktuell kunskap om TFA och PFAS i livsmedel och drycker, inklusive:
Webinaret leds av två experter från Eurofins Europeiska PFAS-kompetenscenter:
Välkommen att delta i vårt webinar som riktar sig till livsmedelsproducenter, myndigheter och andra intressenter inom livsmedelssäkerhet och miljö.
I samband med anmälan samtycker du till att Eurofins behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Av tekniska skäl hanteras uppgifterna åt Eurofins av GoTo (GoToWebinar:s leverantör), för information se här.
Webinaret är kostnadsfritt. Vänligen registrera ditt deltagande senast torsdag 6 november. Antalet deltagare är begränsat.
Anmäl dig här