JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Livsmedel >> Nyheter Food & Feed >> Kvalitet och säkerhet i alla led

Kvalitet och säkerhet i alla led

Sidebar Image

Mikrobiologiska analyser livsmedel

1 januari 2018 träder FSSC 22000 version 4 i kraft. I och med det skall alla revisioner ske mot den uppdaterade versionen. Den innebär skärpta krav på flera områden.
Förändringarnas fokus ligger bland annat på förebyggande åtgärder kring matfusk - förfalskning, styrning av allergener, övervakning av processmiljön samt märkning av produkter.

Egenkontroll för livsmedelssäkerhet och kvalitet

Processmiljön är en viktig punkt för alla företag som hanterar livsmedel. För att kunna trygga en miljö där livsmedelshygien upprätthålls och där inte till exempel sjukdomsframkallande mikroorganismer äventyrar produkternas kvalitet och säkerhet är det viktigt med ett omfattande egenkontrollprogram.

Regelbunden provtagning är ett viktigt verktyg för att försäkra sig om att produkterna uppfyller de relevanta mikrobiologiska kriterierna. Egenkontrollprogrammet ska omfatta hela kedjan från leverantör till produktion, personal och produkt.

Hur kan vi hjälpa dig?
Eurofins har ett komplett utbud av analyser av sjukdomsframkallande mikroorganismer i alla led av din produktion. Vi kan även erbjuda konsultation kring er provtagningsplan och branchspecifika utbildningar i mikrobiologi.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur Eurofins kan hjälpa er att leva upp till de skärpta kraven och på så vis värna om er konkurrenskraft och skydda era varumärken.

salj.livsmedel@eurofins.se

Mer information
FSSC 22000
Om IP Livsmedel
Att säkerställa sin provtagning av listeria
Har ni en tillräcklig omfattning på ert egenkontrollprogram? - Fisk och skaldjur
Har ni en tillräcklig omfattning på ert egenkontrollprogram? - Kött och chark
Har ni en tillräcklig omfattning på ert egenkontrollprogram? - Bageri och konfektyr
Mikrobiologiska kriterier - Livsmedelsverket